Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie toont betere foto van verdachte liquidatie Cor van Hout

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 november 2015, 16.33 uur · Foto: Jasper P.

AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 en Opsporing Verzocht besteden deze week opnieuw aandacht aan de moord op crimineel Cor van Hout in 2003, waarvoor Willem Holleeder momenteel wordt vervolgd.

De politie toont een verbeterde foto van de bestuurder van een rode motor. Dat voertuig werd door de moordenaars gebruikt. Door de schietpartij kwam ook Robert ter Haak om. Die stond bij Van Hout toen deze werd vermoord. Ter Haak overleed later aan zijn verwondingen.

De politie laat weten dat het onderzoek zich concentreert op de rode motor. Die werd anderhalf jaar voor de dubbele liquidatie gestolen in Zuid-Limburg. Een half jaar voor de schietpartij is een bestuurder op de rode motor geflitst.

De flitsfoto is door TNO geanalyseerd en daarna verbeterd. Daardoor kan volgens de politie een betere inschatting worden gemaakt van het uiterlijk van de gefotografeerde motorrijder. Holleeder wordt ervan verdacht dat hij bij meerdere liquidaties in de onderwereld een belangrijke rol heeft gespeeld. Niet als daadwerkelijke schutter, maar achter de schermen.

Bureau 020 is woensdag te zien op AT5