Start van hoofdcontent

Stad

nl

Arrestaties in moordzaak Amsterdamse No Surrender-voorman

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 november 2015, 19.09 uur

In het onderzoek naar de moord op No Surrender-voorman Brian Dalfour en de Macedoniër Muljaim Nadzak in Hooge Zwaluwe zijn in België twee mannen gearresteerd.

Het zijn een 23-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver en een 33-jarige man uit Antwerpen, meldt de politie maandag. De mannen werden vorige week, afzonderlijk van elkaar, opgepakt. De 23-jarige man had een zwarte Mercedes in gebruik, waarmee na de gewelddadigheden waarschijnlijk een zwaargewonde man (39) is afgezet bij het ziekenhuis in Oosterhout.

Lees ook: Honderden No Surrender-leden bij uitvaart Brian Dalfour

Beide arrestanten worden verdacht van betrokkenheid bij de gebeurtenissen in en rond het vakantiehuisje aan de Hamseweg in Hooge Zwaluwe. De 47-jarige Dalfour en de 34-jarige Nadzak werden daar op 15 oktober dood gevonden. Nederland heeft gevraagd om uitlevering van de verdachten.

Lees ook: Neergeschoten No Surrender-voorman stuurde SMS: 'Ze hebben me laten liggen'

Er zijn al meerdere aanhoudingen verricht in de zaak. Een 39-jarige man uit België en een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats worden verdacht van betrokkenheid. Zij belandden beiden met verwondingen in een ziekenhuis.

De 46-jarige werd vorige week door de rechtbank in vrijheid gesteld. De 39-jarige man zit nog steeds vast.