Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdam 'wint' EK fietsen jatten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 november 2015, 17.28 uur

Iets meer dan 22 minuten duurde het voor de onbeheerd achtergelaten fiets van Welovecycling.com in Amsterdam gejat werd.

En hiermee is Amsterdam de glansrijke winnaar geworden van het EK-fietsendiefstal dat de fietswebsite eerder deze maand organiseerde. Het idee is simpel. Een felrode fiets word, zonder slot, achtergelaten op een druk punt in de stad. In het geval van Amsterdam het Thorbeckeplein. Een verborgen camera houdt de fiets in de gaten en zodra een dief er met het rijwiel vandoor gaat ontploft er een rookbom en begint er een band te spelen. 

Amsterdam nam het in de finale van EK op tegen Rome en Praag. In deze twee steden lijkt het stallen van je fiets op basis van dit EK in ieder geval een stuk veiliger. Hoewel Praag wel vrij veel voordeel leek te hebben van een tactvol opgestelde politiewagen.

Aan het EK is uiteraard nog een serieuze noot verbonden. Welovecycling.com hoopt hier mee meer aandacht voor fietsendiefstal te genereren en geeft een aantal tips om te voorkomen dat je fiets wordt gejat.