Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax moet winnen om zicht te houden op Europees overwinteren

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 november 2015, 00.14 uur · Foto: Gijs / Foto ingestuurd via AT5 Whatsapp (06-51190938)

Voor Ajax telt vanavond alleen de overwinning op het Schotse Celtic. De club strijdt vanaf 21:05 uur voor een laatste kans op een plaats in de knock-outfase van de Europa League.

Als Ajax niet weet te winnen, is het zo goed als zeker dat de Amsterdammers niet zullen overwinteren in Europa. Datzelfde geldt voor Celtic. Ajax moet in de laatste twee groepswedstrijden een achterstand van twee punten goedmaken op Fenerbahçe, de huidige nummer twee van groep A in de Europa League.

Trainer Frank de Boer mist in het uitduel met Celtic zijn geblesseerde topschutter Anwar el Ghazi en middenvelders Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven en Thulani Serero. Ook Joël Veltman is niet van de partij, hij is te ziek om in actie te komen. Fenerbahçe speelt vanavond uit bij de al verrassende groepswinnaar Molde. 

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Van der Hoorn, Riedewald en Dijks; Schöne, Klaassen en Gudelj; Fischer, Milik en Younes.