Start van hoofdcontent

Stad

nl

Flitsen op bestelling geen vetpot: 65 waarschuwingen en 3 boetes

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 november 2015, 12.52 uur

Mensen in Nieuw-West die helemaal klaar zijn met de hardrijders in hun buurtje, konden vanaf het begin van de maand een flitspaal 'bestellen'. Een maand verder zijn er ruim 1300 automobilisten gecontroleerd, waarvan er 3 een boete kregen.

De politie Nieuw-West riep bewoners op om aan te geven waar er volgens hen te hard gereden werd. De politie is vervolgens op zeven locaties met een mobiele flitspaal gaan controleren.

De politie gaf al aan dat er in eerste instantie vooral gewaarschuwd zou worden en niet al te veel beboet, dat laatste zou alleen gebeuren bij 'excessen'. In totaal 1320 automobilisten werden gecontroleerd, waarvan er 65 een waarschuwing kregen voor het overtreden van de maximumsnelheid. De boetes werden uitgedeeld aan iemand die stopte waar dat niet mocht, aan iemand die belde achter het stuur en wel 322 euro aan een automobilist die niet stopte voor een voetganger bij een zebrapad.

Lees ook: Politie Nieuw West flitst op bestelling

De politie heeft gecontroleerd op de Antony Moddermanstraat, het Koningin Wilhelminaplein, de Aalbersestraat, de Gerda Brautigamstraat, de Nachtwachtlaan en de President Allendelaan. Of de politie doorgaat met het flitsen op bestelling is niet bekend.