Start van hoofdcontent

Stad

nl

Acteur Mimoun zoekt naar werkloze jongeren in Nieuw-West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 november 2015, 12.01 uur

Stadsdeel Nieuw-West heeft het hoogst aantal werkloze jongeren. Maar liefst 31% van de jongeren zit zonder baan. Om meer van hen aan werk te helpen heeft het stadsdeel acteur Mimoun Ouled Radi ingezet.

Het idee is om werkloze jongeren van de straat te halen en ze naar het Werkpunt te sturen, waar ze verder worden geholpen. Mimoun Ouled Radi gaat op de scooter op zoek naar jongeren die een baan zoeken. 'Ik herken me zeker wel in die jongeren. We zijn allemaal jong geweest en stuurloos geweest. Ik help ze graag', zegt de acteur. 

Vaak voldoen de werkloze jongeren niet aan de gevraagde kwalificaties, maar dat zou niet de enige reden zijn. 'Discriminatie op de arbeidsmarkt is een meer gehoorde klacht onder jongeren, met name de hoogopgeleide. Maar het is geen argument om dan te zeggen, ja maar het lukt niet. Dan moeten we juist de schouders eronder zetten en de jongeren samen aan een baan helpen', aldus stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud.

Binnen twee weken heeft acteur Mimoun zestig jongeren in contact gebracht met het Werkpunt. Van die zestig zijn er inmiddels twaalf aan het werk.