Mitchell Dijks: 'Heel blij met die 0-2, kon zomaar 1-1 worden'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 december 2015, 14.38 uur

Mitchell Dijks is opgelucht dat de wedstrijd tegen PEC Zwolle ondanks het slechte spel van Ajax toch nog gewonnen is.

'Eerste helft hadden we echt heel veel kansen. Dan had je gewoon op 0-4 of 0-5 kunnen komen', zegt Dijks tegen AT5. 'Dan zie je de tweede helft, dan gaan we naar achteren lopen en lopen we eigenlijk een beetje achter de feiten aan. Dan zie je dat Zwolle gewoon een gevaarlijke ploeg is.'

'Ik ben echt blij met die 0-2, het kon zomaar 1-1 worden. Daarom ben ik ook heel erg blij dat Serero en Lasse het af hebben gemaakt.' Er hing een gefrustreerde sfeer in de kleedkamer tijdens de rust, vond Dijks. 'Dan zie je Victor zijn koppie een beetje naar beneden gaan. Ik zeg ook al tegen die jongen, het komt gewoon. Je hebt kwaliteit genoeg om een doelpunt te maken.'