Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE Brandweer rukt 22 keer uit voor schade door storm

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 november 2015, 10.50 uur

Omgewaaide hekken, lekkages door kapotte daken en weggewaaide kerstverlichting. De brandweer is zondagavond 22 keer uitgerukt voor schade die ontstond door de storm.

Zoals op de Loenermark in Noord, waar een verwarmingsinstallatie van een seniorenflat van dertien verdiepingen hoog naar beneden waaide. Doordat er niemand op straat liep vielen er geen gewonden, maar volgens een omstander zijn de bewoners van het complex wel behoorlijk geschrokken.

Op de Buiksloterweg achter het Noorderpark ging een boom om. De brandweer heeft naar de omgevallen boom gekeken, maar de boom voorlopig laten liggen. De politie heeft beide kanten van de weg afgezet. Groenvoorziening gaat de boom naar verwachting morgen weghalen.

Bij de storm-incidenten voor de brandweer was er alleen sprake van zogenoemde 'Prio 3-meldingen', waarbij er geen spoed is en de sirenes uit blijven. Vanwege de storm gaf het KNMI code oranje, omdat er grote kans was op gevaarlijk of extreem weer. De storm lijkt op dit moment in de stad over zijn hoogtepunt heen te zijn. 

Anders dan bij de grote zomerstorm in juli, waaiden er nu weinig bomen om.

Update 21.30 uur
Het KNMI heeft code oranje inmiddels ingetrokken. Er is nog wel sprake van code geel.

Code oranje wegens zeer zware #windstoten beëindigd. Code geel is nog wel van kracht. https://t.co/dpPyZhecVg

— KNMI (@KNMI) November 29, 2015

Beelden: Martin Damen