Start van hoofdcontent

Stad

nl

Astrid Holleeder: 'Voor liquidaties maakte Willem pistoolgebaar'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 november 2015, 14.05 uur · Foto: Bron: Vlinderscrime.nl

De zussen en ex-vriendin van Willem Holleeder getuigen komende week in het hoger beroep van het grote liquidatieproces Passage. Astrid Holleeder trapt vandaag af, morgen volgen volgens de planning Sonja Holleeder en Sandra den Hartog.

Den Hartog is de ex van Holleeder en de weduwe van de geliquideerde crimineel Sam Klepper. De vrouwen hebben belastende verklaringen afgelegd over de betrokkenheid van Holleeder bij een aantal liquidaties in het criminele milieu. Hun getuigenissen zijn daarom ook belangrijk voor het liquidatieproces 'Passage'. De zaak tegen Holleeder bij de rechtbank is echter gescheiden van het liquidatieproces bij het gerechtshof.

Lees ook: 'Het zullen geen fijne dagen zijn voor Astrid Holleeder'

Holleeder zou met onder anderen Dino Soerel, Fred Ros, Jesse R. en de inmiddels geliquideerde Ali Akgün hebben samengewerkt, die centraal staan in het liquidatieproces. In de zaak tegen Holleeder zelf worden de drie vrouwen ook gehoord. Dat zal gebeuren van december tot maart. Die verhoren zijn besloten. Holleeder wordt er onder meer van verdacht de hand te hebben gehad in de dood van zijn oude vriend Cor van Hout (2003), vastgoedmagnaat Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006).

Lees ook: Ontmoeting Willem Holleeder, Lucas Boom en Sjaak B. gefilmd

Verslaggever Mark Schrader volgt de rechtszaak en doet vanaf 09.00 uur verslag op Twitter: