Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte Sylvana W. ontkent doden Nikki Lawalata

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 november 2015, 23.09 uur

Verdachte Sylvana W. ontkent dat zij de Amsterdamse Nikki Lawalata om het leven heeft gebracht. Dat bleek vandaag in de rechtbank in Lelystad.

Dat meldt Omroep Flevoland. W. heeft wel bekend dat zij betrokken is geweest bij het uitwissen van de sporen en het wegwerken van het lichaam van de Amsterdamse Nikki. W. verklaarde in de rechtbank dat ze op de dag van de moord werd gebeld door haar ex-vriend Hani K., die op dat moment een relatie had met Lawalata. Volgens W. vond ze het lichaam van Nikki in de woning van haar ex. Ze zou daarop met K. het lichaam in de auto hebben gelegd, de sporen hebben opgeruimd en het lichaam naar Lelystad hebben gebracht.

Hani K., die niet meer als verdachte wordt gezien, was in de rechtbank aanwezig als getuige. Hij verklaarde dat hij Nikki niet heeft vermoord. Hij schold zijn ex-vriendin W. en haar advocaat uit voor 'terroristen'. Sylvana W. heeft Nikki in de weken voor haar dood 28 keer gebeld. Toen haar werd gevraagd waarom ze dat had gedaan zij ze dat ze nieuwsgierig was. Ook zaten er sporen van de vrouwelijke verdachte op Nikki's lichaam, maar volgens W. zijn die erop gekomen tijdens het schoonmaken.

Het lichaam van de 27-jarige Lawalata werd op 4 september gevonden langs een afgelegen weg tussen Almere en Lelystad. Ze was op dat moment al enkele dagen vermist en bleek met geweld om het leven te zijn gebracht. Vlak na de vondst werd Nikki's vriend opgepakt, maar zijn zaak werd afgelopen april geseponeerd.