Start van hoofdcontent

Stad

nl

Noodsituaties en Amber Alerts: stad krijgt 15 digitale informatieschermen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 december 2015, 13.38 uur

150.000 euro was de gemeente kwijt aan de matrixborden die Amsterdammers en toeristen moesten waarschuwen voor de 'coke-killer'. Mocht de stad in de toekomst weer moeten waarschuwen dan kan dat vanaf deze week met eigen, vaste borden.

Op in totaal 15 informatieschermen, die geplaatst worden rond en op de drukke pleinen in de stad, kan de gemeente op ieder moment van de dag nieuwe informatie tonen. Bij drukke evenementen kan het publiek via de borden geadviseerd worden om een bepaalde route door de stad te nemen, maar de borden kunnen ook Amber Alerts tonen bij de vermissing van kinderen.

Mocht er geen noodsituatie in de stad zijn, dan is er op de borden informatie over het weer, een evenementenagenda en toeristische informatie te lezen. Ook is er ruimte voor reclames.

Lees ook: Waarschuwingsborden 'coke-killer' kostten stad 150.000 euro

De bedoeling is dat er onder andere drie borden op het Damrak komen, één bij het Centraal Station en op het Leidseplein en drie in het Museumkwartier. Partner van de gemeente JCDecaux heeft de eerste borden al geplaatst. Gedurende deze week volgen de resterende borden.