Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Elf miljoen voor onderwijs blijft op de plank liggen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 december 2015, 16.09 uur · Foto: Flickr / Alf Melin

Van de 27,5 miljoen euro die dit jaar was gereserveerd voor onderwijs in de stad, blijft elf miljoen euro op de plank liggen.

Dit schrijft Het Parool dinsdag. Van de gereserveerde 27,5 miljoen is tot nu toe 15 miljoen niet uitgegeven. Maar omdat er maar 4,5 miljoen mee mag als onderwijsgeld naar volgend jaar, blijft er dus elf miljoen over. 

Dit geld gaat nu terug naar de pot algemene middelen. Wat er precies mee gaat gebeuren hangt af van de besluitvorming in de gemeenteraad volgend jaar. Verschillende oppositiepartijen reageren kritisch op het niet opmaken van de zak geld voor onderwijs. 'Het college heeft veel te laat concrete plannen gemaakt om het geld uit te geven', stelt PvdA-raadslid Marjolein Moorman. 'We hebben vorig jaar al laten weten dat de begroting niet in balans was', vult GroenLinks aan bij monde van Simion Blom. 

D66, de partij van onderwijswethouder Kukenheim, maakt zich zich niet ongerust. 'Ik ga me hard maken dat die miljoenen weer naar onderwijs gaan', aldus raadslid Dehlia Timman in de krant.  

Armoedebestrijding
Naast geld voor onderwijs, dreigt er ook negen miljoen euro bestemd voor armoedebestrijding over te blijven. Wethouder Vliegenthart (SP) stelt dit geld alsnog dit jaar aan armoedebestrijding te willen besteden.