Start van hoofdcontent

Stad

nl

TV-ploeg KRO-NCRV beroofd en mishandeld in Oost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 december 2015, 22.42 uur · Foto: Jasper P.

Twee leden van een cameraploeg van het KRO-NCRV-programma De Monitor zijn vanmiddag mishandeld en beroofd. Bij het voorval werd een professionele camera en een statief buit gemaakt. Dat gebeurde in de Eerste Oosterparkstraat.

Dat bevestigt een woordvoerder van de omroep aan Het Parool na tweets van presentator Teun van de Keuken. Van de Keuken kwam net aanlopen toen de beroving plaatsvond. Volgens de presentator werd de cameraman door drie jongens op zijn hoofd geslagen, waarna zij er op een rode scooter vandoor gingen met de camera en het statief. Het drietal reed in de richting van het Amstelstation.

Lees ook: Straatrovers jatten camera van AT5

De cameraploeg maakte rond 16.00 uur opnames bij een mevrouw thuis en nog een aantal straatbeelden. Volgens een woordvoerder van de omroep stond het drietal al een tijdje toe te kijken voordat ze hun slag sloegen. Het camerateam maakt het naar omstandigheden goed.

Inmiddels is er aangifte gedaan van de diefstal. Agenten hebben na het incident de omgeving uitgekamd, maar de verdachten zijn niet gevonden.

Fuck, cameraman door 3 jongens op zijn hoofd geslagen, rijden met camera en statief weg van 1e Oosterparkstraat richting Amstelstation.

— Teun van de Keuken (@Teunvandekeuken) December 1, 2015