Start van hoofdcontent

Stad

nl

Duo (20) gearresteerd voor twee verkrachtingen in Osdorp vorig jaar

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 december 2015, 17.20 uur

Twee mannen van twintig jaar worden verdacht van betrokkenheid bij een verkrachting in Osdorp in augustus vorig jaar. Eén van hen wordt ook verdacht van een tweede verkrachting, in april vorig jaar bij Sloterplas. De twee zijn 26 november en 1 december gearresteerd.

De eerste verkrachting vond plaats op zondagochtend 20 april bij de Sloterplas. In de vroege uren van eerste Paasdag was een 21-jarige vrouw het slachtoffer. Op 3 augustus vergreep dezelfde man en dus de tweede verdachte zich aan een 32-jarige vrouw. Beide gevallen vonden plaats in Osdorp.

Lees ook: Meer vrouwen melden zich in zaak verkrachter Osdorp

De mannen, beiden Amsterdammers, zijn aangehouden na een uitgebreid recherchewerk. De politie kwam ze op het spoor door een combinatie van onderzoek naar DNA-sporen, getuigen- en slachtofferverklaringen en een bewonersonderzoek. Bureau 020 besteedde in november nog aandacht aan de zaak. Toen werd al gemeld dat bij één van de verkrachtingen niet een maar twee mannen betrokken waren.

Naar aanleiding van de berichtgeving in de media meldden zich ook nog enkele andere vrouwen, zij zouden ook met één van de verdachten in aanraking zijn gekomen.