Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zeven en acht jaar cel voor voorbereiden liquidatie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 december 2015, 12.33 uur · Foto: Google Streetview

De twee mannen die een liquidatie hebben voorbereid in een shisha lounge aan de Amstelveenseweg hebben straffen van zeven en acht jaar cel gekregen.

Heinrich A. (40) kreeg zeven jaar en Gökhan C. (27) acht. De straf voor A. was een jaar hoger dan de eis. Het is volgens de rechter niet duidelijk wie het duo wilden ombrengen, maar dat ze een moord beraamden staat vast. 

Op 6 juni werd A. in de nacht in een gestolen BMW aangehouden. In die nacht wilden de twee iemand vermoorden. In de BMW lagen wapens en een geluidsdemper. Er werd ook een fles benzine, een rol wc-papier en een aansteker gevonden. Hiermee zou de auto in brand kunnen worden gestoken. A. was daarnaast volledig in het zwart gekleed en droeg een kogelwerend vest. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich. Ook had hij geen telefoon of andere pasjes waar zijn naam op stond bij zich.

A. en C. zaten een tijdje in een geblindeerde auto te wachten voor waterpijpcafé Feyrouz. A. verklaarde dat ze er stonden om 'iemand te checken', schrijft Het ParoolMaar de rechtbank dacht daar anders over. De twee zouden daar staan met een auto vol wapens om iemand te vermoorden. De rechtbank was van oordeel dat door het ingrijpen van de politie een nieuwe liquidaties werd voorkomen.