Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Uitvak blijft leeg: zondag geen Ajax-supporters naar Utrecht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 december 2015, 19.05 uur · Foto: Wikimedia

'Het is begrijpelijk dat de Ajax-aanhang zich oneerlijk behandeld voelt, maar het uitvak blijft zondag leeg', aldus de rechtbank in Utrecht. Die sprak zich tijdens een kort geding uit over de vraag of Ajax-fans niet alsnog naar Utrecht mochten komen.

De supportersvereniging SVA had een kort geding aangespannen tegen de gemeente Utrecht nadat deze de komst van Ajax-supporters had verboden. Tijdens de vorige editie van Utrecht-Ajax zongen Utrecht-supporters kwetsende liederen. De KNVB oordeelde dat de Bunnikside achter het doel voor straf leeg moest blijven tijdens de match van 13 december.

FC Utrecht stelde de fans van de bewuste tribune vervolgens wel in staat om kaartjes voor andere vakken te kopen. Volgens Van Zanen is het daardoor erg lastig om de veiligheid in het stadion te garanderen en besloot geen Ajax-aanhang toe te laten.

Advocaat Thomas van Vugt van de SVA noemt de uitspraak teleurstellend. 'Maar ook goed dat de rechter zegt de frustraties van de Ajax-supporters te begrijpen.' De SVA heeft al laten weten het hier bij te laten, er zullen geen verdere acties meer gepland worden. 

Lees ook: Gemeente Utrecht: Ajax-supporters gedupeerd, maar zelf ook schuld

AFCA Supportersclub heeft geen nieuwe acties gepland rondom Utrecht - Ajax, ook niet na "teleurstellende" uitspraak kort geding #utraja

— Jelle de Gee (@Jelledeg) December 11, 2015