Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dries Roelvink laat gehandicapten in de kou bij benefiet: 'Ik ga geld verdienen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 december 2015, 00.22 uur

De organisatie van een grootse benefietavond in Noord heeft geen goed woord over voor Dries Roelvink. De zanger vertrok vanavond zonder het beloofde optreden te geven, zogenaamd 'om geld te gaan verdienen'.

Dat laat Jan Heijst, vrijwilliger bij sportvereniging Only Friends aan AT5 weten. De club, waar gehandicapten kunnen sporten, verkeert in zwaar weer, nu het Ronald McDonald Kinderfonds besloten heeft om de komende jaren de subsidie af te bouwen. Om toch aan geld te komen, vindt vanavond een benefiet plaats. Zangers als Wesley Bronkhorst en Peter Beense treden belangeloos op. De bedoeling was dat Dries Roelvink ook een liedje zou zingen, maar hij besloot dus te vertrekken.

Het optreden stond gepland voor 20:00 uur, maar de organisatie liet hem al om 19:45 uur komen, tot ontevredenheid van de zanger. Na vijf broodjes worst te hebben gegeten, stapte de zanger op. 'Hij is vertrokken via de achterdeur', zegt Heijst. 'Dries moet weten dat dit echt niet kan. Er staan hier 600 gehandicapte kinderen te wachten. Wij moesten ons excuses aanbieden aan het publiek'. De show gaat overigens ook zonder Dries Roelvink door.

Presentator Gaston Starreveld kon zelfs wel lachen om de streek van de zanger. 'Dries zou optreden, maar hij is gewend aan zijn reality show. Dan denkt hij zeker dat er niet genoeg mensen komen kijken bij het optreden vanavond en gaat hij ervandoor', zei hij voor hij de volgende artiest aankondigde. Het is niet de eerste keer dat Dries-fans van een koude kermis thuiskomen, vorige maand was hij bij een optreden in Almere zo dronken dat hij besloot om er maar mee te stoppen

Lees ook: Benefietavond moet sportvereniging Only Friends redden van de ondergang