Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurt niet tevreden met braakliggend stuk grond Schinkelkade

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 december 2015, 18.09 uur

Er zou een bejaardentehuis komen maar dat ging niet door. Het stuk grond op de hoek van Vaartstraat en de Schinkelkade in Zuid ligt nu al drie jaar braak. Om het uitzicht voor omwonenden iets draaglijker te maken is er een kunstwerk geplaatst, maar daar zitten de buurtbewoners die AT5 sprak niet echt op te wachten.

'Dat bejaardenhuis had een heel goede functie. Die functie is weg en er gebeurt helemaal niets met dat terrein. Dat wat erop staat, ik weet niet wat ik daarmee moet. Ik heb liever dat er iets gebeurt, dat er weer een buurtfunctie komt', aldus een buurtbewoner.

Een ander: 'Er gebeuren hier zoveel dingen wat allemaal zo lang duurt voordat de gemeente er iets aan doet, dat je gaat denken van; hebben we nog wel woongenot. Het is jarenlang een genot geweest om hier te wonen, maar af en toe denk ik nu van; is dit nog alles wat er overblijft van het stukje Amsterdam waar ik met veel plezier al een jaar of dertien woon. De laatste drie jaar is dat genot wel een beetje ontnomen. Ze hebben er nu wel een leuk kunstwerkje neergezet, maar daar heeft niemand wat aan.'

Stadsdeel Zuid laat weten dat er een nieuwe eigenaar is gevonden voor het stuk grond, en dat er een zelfstandig woonproject voor ouderen op de plek komt.