Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eindelijk alternatief OV voor bewoners Buitenveldert: 'Lang zal die rijden'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 december 2015, 19.19 uur

De mensen die altijd gebruik maakten van buslijn 62 kunnen weer gerust adem halen. Vanaf vandaag rijdt er een gratis buslijn op en neer naar winkelcentrum Gelderlandplein in Buitenveldert. De busjes gaan rijden op kosten van de Kroonenburg Groep. Dit, tot enthousiasme van buurtbewoners.

'Lang zal die rijden', zongen blije bezoekers van het plein tijdens de eerste busrit. En ook stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar (VVD) is in zijn nopjes  'Iedereen is blij', stelt hij. 'Dit is echt een sociaal product. Het zonnetje schijnt en wat ons betreft in het bijzonder voor het Gelderlandplein en voor de buurt'. 

Ook Jerry Straub, van actiecomité Red Bus 62, is tevreden. 'Eindelijk. Dit is waar we het voor hebben gedaan. Voor al die bewoners van de buurt, zodat ze weer zelfstandig boodschappen kunnen doen', zegt hij. Eind 2014 werd bekend dat het GVB een aantal bushaltes op lijn 62 zou schrappen, waardoor het Gelderlandplein voor veel mensen slechter bereikbaar werd.

Lees ook: Zorgen in Buitenveldert om verdwijnen bushaltes

De Kroonenburg Groep, eigenaar en ontwikkelaar van het winkelcentrum, besloot daarop in te grijpen en gratis vervoer van en naar het plein te regelen. Er gingen een paar maanden overheen voordat er daadwerkelijk een vergunning lag, maar vandaag werd er dus voor het eerst gereden. 

Lees ook: Ouderen Buitenveldert zijn wachten op alternatief OV beu