Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zweedse homogemeenschap rouwt om dood 35-jarige Magnus Jonsson

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 december 2015, 16.27 uur

De Zweed die deze week dood werd gevonden in een woning in de Filips van Almondestraat in West, is de 35-jarige Magnus Jonsson. Dat meldt de Zweedse homovereniging Stockholm Bears op haar Facebookpagina.

'Voor wie het droevige nieuws nog niet heeft gehoord, wij hebben een groot verlies geleden. Onze vriend Magnus is dood gevonden in Amsterdam, hij was 35 jaar oud.' Bronnen melden dat Jonsson ook lid was van de Viking Bears, een andere gay vereniging in Stockholm. 

Onder het bericht stromen de verslagen reacties binnen. 'Zo'n aardige man en vriend. Verschrikkelijk.', 'Je zal gemist worden, je mooie glimlach zal voortleven', 'Bedankt Magnus, voor wat je hebt bijgedragen aan de Viking Bears'. 

De zus van Jonsson reageerde gisteren in de Zweedse krant Aftonbladet op de dood van haar broertje.  'Het is zo vreselijk om geen antwoorden te hebben. Wat is er gebeurd? Is hij meteen gestorven? Was hij gewond? We weten helemaal niets en dat is zo moeilijk. (...) Hij was het beste kleine broertje ter wereld'.

 
 



Lees ook: Ook vorig jaar lichaam gevonden in 'sekskamer' Filips van Almondestraat
 

Er is nog altijd veel onduidelijk rond de dood van de man. De 56-jarige eigenaar van de woning is opgepakt en zit nog steeds vast. Volgens buurtbewoners zou het huis waar de Zweed werd gevonden regelmatig gebruikt worden als sekslocatie voor homoseksuele mannen.

In dezelfde woning is vorig jaar ook een dode man aangetroffen. Hoewel het toen om een natuurlijke dood ging, wordt dat sterfgeval door de politie meegenomen. Over de doodsoorzaak van Jonsson laat de politie nog niks los. 

Lees ook: Overleden man Filips van Almondestraat is 35-jarige Zweed