Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Riedewald: Belangrijke winst, maar niet best

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 december 2015, 21.39 uur

Riedewald noemt de 2-1 overwinning op De Graafschap belangrijk, maar niet best.

'Als je kijkt naar hoe we gelijk begonnen in de tweede helft. Ballen iets sneller naar de zijkant. Goede voorzetten, tweede bal wonnen we en het publiek ging er ook achterstaan. Dan krijg je weer het gevoel dat we de wedstijd echt moeten winnen. Dan gaan we er zelf ook achterstaan, duels spelen en dan gaan we nog sneller naar voren: het was wachten op die 2-1', zegt Riedewald tegen AT5.

Bezoer bezorgde Ajax uiteindelijk de overwinning. 'Dat was zeker een mooi doelpunt. Hij zei het nog voor de wedstrijd: ik heb het gevoel dat ik hem er vandaag in ga schieten. De manier waarop hij scoorde was natuurlijk fantastisch en heel belangrijk. Hij schiet ons eigenlijk winterkampioen. Als we deze wedstrijd 1-1 zouden spelen waren we niet lekker de winterstop ingegaan', aldus de verdediger.

Riedewald ziet in het zijn van winterkampioen het hoogtepunt van het seizoen tot nu toe. 'Misschien ook wel de manier waarop, twee keer verloren, gelijkspel een paar keer. Als je kijkt naar het doelsaldo hebben we redelijk gepresteerd. We zijn ook nog winterkampioen, dus we staan er goed voor.' Begin september maakte Riedewald zijn debuut voor Oranje. 'Daar ben ik heel blij mee.'