Start van hoofdcontent

Stad

nl

Deze voortvluchtige Britten lopen mogelijk rond in Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 december 2015, 17.33 uur

De Britse politie is nog altijd op zoek naar vijf zware criminelen die zich mogelijk in Amsterdam verschuilen. De vijf zijn de laatste van een lijst van veertien Britse criminelen waarvan sinds vorig jaar vermoed wordt dat ze zich in de stad bevinden.

Amsterdam is een populair toevluchtsoord voor gezochte Britse criminelen. In het verleden werden beruchte Britse criminelen als Patrick Adams,  Kirk Bradley en Anthony Mills in de stad opgepakt. Deze zomer werd er nog een voortvluchtige Brit aangehouden op de Wallen. Hij werd gespot door een agent die uit het raam stond te kijken.

Lees ook: Britse crimineel opgelucht na aanhouding
Lees ook: Beruchte Britse 'A-team' criminelen opgepakt in stad


De Engelse politie startte in februari 2014 een samenwerkingsverband met hun Nederlandse collega's om deze Britten boeven te pakken. Ze stelden een lijst van veertien Britten op, daar zijn er nog vijf van over: 

Foto 1: 'Uncle Bobby'
Onder de vijf is ook een familielid van voetbalster Steven Gerrard. Robert Stephen Gerrard, ook wel Uncle Bobby genoemd, wordt verdacht van grootschalige cocaìnesmokkel en wordt al jarenlang gezocht. Bij het WK voetbal in 2006 stond Gerrard tussen spelersvrouwen op de tribune bij een wedstrijd van Engeland
abc5media_image_0


Foto 2: Thomas Liscott
Liscott wordt verdacht van grootschalige drugshandel in de regio van Nottingham en Londen. Hij zat vanaf 2005 een gedeelte van een negenjarige celstraf uit en ging er tijdens zijn verlof vandoor.
abc5media_image_1


Foto 3: Michael Moogan
Moogan wordt sinds 2013 gezocht voor grootschalige cocaïnehandel en smokkel.
abc5media_image_2


Foto 4: Rezgar Zengana
Deed zich in 2006 in Glasgow voor als taxichauffeur en ontvoerde een 25-jarige vrouw. Op een afgelegen plek verkrachtte hij de vrouw, hij wordt al sinds 2008 gezocht.
abc5media_image_3

Foto 5: Thomas Tooth
Tooth takelde bij een kroegruzie iemand zo erg toe, dat deze er blijvend oogletsel aan over hield. 

abc5media_image_4