Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Goed voor je gasten zorgen, dus extra beveiliging'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 december 2015, 18.20 uur

De aanslagen in Parijs hebben er ook voor gezorgd dat er extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen bij Librije's Zusje, het sterrenrestaurant in het Waldorf Astoria Hotel aan de Herengracht.

Dit zegt Thérèse Boer, die werkt bij Librije's Zusje, in de tweede aflevering van het AT5-programma Amsterdam in 2015. Daar is ze te gast met Sidney Schutte, de chef van Librije's Zusje en Danny Ghosen, programmamaker bij de EO.

'Je moet goed voor je gasten zorgen'
Thérèse Boer blikt terug op de heftige gebeurtenissen in Parijs, waar ook enkele restaurants werden getroffen door terreur: 'Parijs is best wel dichtbij en we zijn ook een openbare gelegenheid. We zijn bezig met extra maatregelen, want we zijn een restaurant dat bekendheid heeft. Je moet goed voor je gasten zorgen.' Chefkok Sidney Schutte vult aan: 'Bij ons staat er al beveiliging voor de deur. Sinds Parijs is dat alleen maar scherper gezet. Personeel krijgt nog meer training. Wat doe je bij een bommelding of als iemand met een pistool het hotel in loopt? Dat wordt er goed ingepropt.'

Nuchter blijven
Door verder gewoon rustig te blijven hoopt Boer dat medewerkers niet al te bang zijn geworden: 'Door er zelf nuchter onder te blijven en de rust te bewaren, hoop je dat je personeel geen angst heeft. Dat is het enige wat je kunt doen, naast ervoor te zorgen dat er goede maatregelen zijn genomen zodat ze goed kunnen ingrijpen mocht er iets gebeuren. Voor de rest kun je alleen maar hopen dat dit soort dingen niet meer gebeuren.'
 
Amsterdam in 2015: Maandag t/m vrijdag, 17.15, 19.15 een 22.15 op AT5 en AT5.nl/live. Afleveringen terugkijken kan ook hier.