Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dino Soerel blijft vastzitten in Passageproces

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 december 2015, 00.03 uur · Foto: B 101

Dino Soerel blijft in voorlopige hechtenis zitten in het Passageproces. Hij wilde voor een andere veroordeling de cel in, maar dat mag niet.

Dat heeft het hof vandaag bekendgemaakt. Soerel wilde eerst de straf uitzitten die hij voor een andere zaak heeft gekregen, zodat hij die straf zoveel mogelijk heeft uitgezeten voordat in de Passage-zaak blijkt of hij ook in die zaak gevangenisstraf opgelegd krijgt. 

Het hof vindt dat niet goed. Volgens het gerechtshof is vastgesteld dat er 'ernstige bezwaren en gronden' aanwezig waren voor de voorlopige hechtenis. 'Het hof verwijst naar deze overwegingen, die als hier herhaald en ingelast dienen te worden beschouwd.'

Lees ook: Twee verdachten voorlopig vrij vanwege vertraging Passageproces

In het proces staan elf verdachten terecht voor een reeks moorden. De rechtbank legde in januari 2013 drie verdachten levenslang op. Onder hen 'hitman' Jesse R., die bij alle zeven liquidaties betrokken zou zijn geweest.

Vaart
De eerstvolgende zitting is maandag 11 januari 2016. Het hof heeft aan het Openbaar Ministerie duidelijk gemaakt dat het in hoger beroep geen vaart wil verliezen. 'Er zijn de laatste tijd door het openbaar ministerie veel dossiers uit andere strafzaken aan Passage toegevoegd, maar daarmee kan niet al te lang worden doorgegaan.'

Vanaf april 2016 wil het hof verdachten –onder wie Dino S.- gaan horen op basis van het dossier dat er dan ligt.