Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Prominente speler Amsterdamse onderwereld Chahid Y. (27) geliquideerd'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 januari 2016, 18.59 uur

De man die op oudjaarsavond werd geliquideerd in het Gelderse Kerkdriel is de crimineel Chahid Y. (27). Hij zou een prominente speler in de Amsterdamse onderwereld zijn.

Dat meldt Het Parool. Zijn broer Chafik en een vriend uit Utrecht raakten bij de schietpartij lichtgewond. Het drietal werd beschoten in een auto op de parkeerplaats bij een camping. Bij een woning in het naastgelegen dorp Hoenzadriel belden zij aan. Chahid Y. overleed in het ziekenhuis.

Y. is volgens de krant een vertrouweling van de geliquideerde beroepscrimineel Gwenette Martha. Hij was samen met Martha in de shoarmazaak aan de Amsterdamseweg in Amstelveen, toen Martha werd doorzeefd met kogels. Y. wist bij die schietpartij te ontkomen. In het milieu ging het gerucht dat Y. zijn kompaan er had ingeluisd door Martha naar buiten te lokken.

Op 1 november 2014 ontplofte een explosief onder de huurauto waar Y. in zat toen hij reed over de Poortdreef in Almere. Een groepje mannen opende kort daarop het vuur vanuit een BMW. Y. raakte daarbij gewond aan zijn arm. Hij wist te ontkomen door in een sloot te springen.