Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ruim honderd demonstranten opgepakt bij Justitieel Complex Schiphol

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 januari 2016, 19.32 uur · Foto: Google Maps

De Koninklijke Marechaussee heeft in de nacht van oud en nieuw 107 demonstranten opgepakt nabij het Justitieel Complex Schiphol. Ze worden verdacht van vernieling en openlijke geweldpleging.

Bij de niet aangemelde demonstratie werd vuurwerk afgestoken. De demonstratie bestond uit ongeveer 130 personen, zij waren deels met bussen naar het complex gekomen. De Koninklijke Marechaussee greep in toen bleek dat de demonstranten vernielingen pleegden.

De mobiele eenheid ondersteunde de Koninklijke Marechaussee bij de actie. De demonstranten zitten vast en worden nadat hun identiteit bekend is vrijgelaten. De recherche van Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek naar de mate van betrokkenheid van de verdachten.

Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee werd er de twee voorgaande jaren ook tijdens oud en nieuw bij het complex gedemonstreerd. Die demonstraties verliepen toen wel rustig. De demonstranten zouden zich daar hebben verzameld om zich hard te maken voor de mensen die in het detentie- en uitzetcentrum vastzitten.