Start van hoofdcontent

Stad

nl

Metrostations krijgen nieuwe borden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 januari 2016, 17.19 uur · Foto: wijnemenjemee.nl

Vrijwel alle borden in en rond de Amsterdamse metrostations worden vanaf vandaag vervangen. De nieuwe borden moeten voor een uniform beeld zorgen en de reis overzichtelijker en prettiger maken.

In totaal zijn er zo'n 1400 borden nieuwe borden gemaakt, variërend van kubussen, bewegwijzering, stationsnamen en informatieborden. Momenteel zijn er nog vier verschillende metrokubussen in omloop, die worden de komende maanden op alle 31 stations vervangen door een uniform model. Ook is straks op de borden duidelijker te zien waar de reiziger zich bevindt en staat er informatie over de resterende route en de overstapmogelijkheden op.

'We beginnen op de Ringlijn, met de stations Amstelveenseweg, Overamstel en Zuid. Voor de zomer zijn de twaalf stations op de Ringlijn gereed. Ook de borden op de bovengrondse perrons van de Oostlijn zijn dan vernieuwd. De bebording van de ondergrondse stations en van alle metrohallen op de Oostlijn worden in fases vervangen tijdens de renovatie van de stations', aldus projectleider Lonneke van den Elshout op de website van Dienst Metro.

abc5media_image_2