Start van hoofdcontent

Stad

nl

ChristenUnie en VNL willen opheldering van minister over belaagd Joods gezin

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 januari 2016, 22.12 uur

De ChristenUnie en Van Klaveren (VNL) hebben Kamervragen gesteld aan minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie over de belaging van een Joods gezin tijdens de jaarwisseling. Een groepje jongeren bekogelde het gezin in de Rivierenbuurt met vuurwerk, riepen antisemitische leuzen en trapten zelfs de voordeur in.

De partijen wil onder andere van de minister weten welke maatregelen er worden genomen om het gezin te beschermen en de daders te straffen. Ook wil de partij weten of de aanpak van antisemitisme prioriteit in de opsporing en vervolging heeft.

Lees ook: Joods gezin met vuurwerk bekogeld: 'dit kan niet, het is 2016, niet 1945'

'Als leden van de Joodse gemeenschap niet langer veilig zijn in ons land, dan houden we op een beschaving te zijn. We moeten daarom alles op alles zetten om kwetsbare minderheden zoals de Joodse gemeenschap, de veiligheid te bieden die ze nodig hebben. Dit mogen we niet tolereren', aldus ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers.

Ook de Amsterdamse fractie van de VVD heeft aangekondigd vragen aan burgemeester Van der Laan te stellen over de kwestie.

Donderdag hier vragen over aan de burgemeester> @AT5 https://t.co/Mm0QRKGfiK

— Dilan Yesilgoz (@DilanYesilgoz) January 4, 2016