Start van hoofdcontent

Stad

nl

Minderjarigen met nepwapen gepakt in Rivierenbuurt; agent trekt wapen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 januari 2016, 18.44 uur · Foto: Politie Amsterdam Zuid De Pijp

In de Waalstraat in de Rivierenbuurt zijn zaterdagavond vier minderjarige jongens gepakt die een nepwapen bij zich hadden. Een motoragent voelde zich genoodzaakt zijn (echte) wapen te trekken.

Aanvankelijk ging de motoragent achter de jongens van tussen de 15 en 17 aan omdat ze met drie scooters door rood reden. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring zag de agent dat één van hen een pistool op de grond gooide. 'De collega schrok enorm en voelde zich genoodzaakt om zijn vuurwapen te pakken en te richten op de vier jongens', schrijft Politie Zuid De Pijp op Facebook.

Er kwam assistentie te plaatsen en de jongens werden aangehouden. Het was niet direct duidelijk wie het wapen op de grond had gegooid, daarom moesten ze alle vier mee naar het bureau. Inmiddels staan de vier weer op straat, maar een rechter zal zich nog over de feiten buigen.

Uiteindelijk bleek het te gaan om een airsoftwapen te gaan. De replica is amper te onderscheiden van een echt pistool. Airsoft is een spel waarbij teams tegen elkaar strijden met balletjespistolen in een daarvoor bedoelde omgeving. Zaterdag werd er ook een 13-jarige jongen aangehouden in Nieuw-West die een straatroof had gepleegd met een nepwapen.