Start van hoofdcontent

Stad

nl

Grappende tassengooiers CS (13 en 14) mogelijk toch verder vervolgd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 januari 2016, 13.36 uur

De grap die drie minderjarige jongens (van 13 en 14 jaar) afgelopen vrijdag uithaalden op het Centraal Station, heeft voor twee van hen mogelijk nog serieuze consequenties.

Eén van de jongens gooiden een tas bij een NS-servicedesk over de balie en rende schreeuwend weg. Door één van de andere jongens werd 'Allah Akbar' geroepen.  'Zeer ongewenst en ook nog eens levensgevaarlijk', zei de politie zaterdag.

Lees ook: Tassengooiers Centraal Station blijken piepjonge grappenmakers

Het Openbaar Ministerie (OM) laat vanochtend weten dat twee van de jongens mogelijk nog vervolgd worden. De tassengooier is vrijdag verhoord en moest de nacht op het politiebureau doorbrengen, de tweede werd zaterdag aangehouden en verhoord. Ze verklaarden dat het om een grap ging. Hun dossier is naar het OM gestuurd dat verdere vervolging serieus overweegt.

De politie was op zijn zachtst gezegd not amused. 'We nemen dit soort meldingen in combinatie met kreten als 'Allah Akbar' in deze tijden zeer serieus en zetten meteen veel mensen in. Er lopen mensen van ons in burgerkleding rond, dit kan vergaande gevolgen hebben. Dit soort grappen zijn dus zeer ongewenst en kunnen ook nog eens levensgevaarlijk zijn.'