Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Theatervoorstelling Anne keert terug

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 januari 2016, 15.41 uur

De theatervoorstelling Anne, over het leven van Anne Frank, keert in april terug naar Theater Amsterdam. Producent Imagine Nation besloot hiertoe vanwege de aanhoudende grote vraag naar kaarten.

De voorstelling is vanaf 10 april drie maanden lang twee keer per week te zien. Eva Heijnen speelt voor de gelegenheid de rol van Anne.

De laatste voorstelling van Anne zou eigenlijk 31 januari zijn. Het theater wordt in februari en maart verbouwd voor de musical Sky, van Marco Borsato en songwriter John Ewbank. Op 3 april is de première van deze musical. Door het omdraaien van het decor kan naast zes voorstellingen per week van Sky, ook twee keer op zondag Anne op de planken worden gebracht. Actrice Eva Heijnen gaat dit keer Anne Frank spelen.

'Sinds de wereldpremière op 8 mei 2014 in Amsterdam, zagen meer dan 350.000 bezoekers Anne. Vandaag de dag zijn de thema’s uit onze voorstelling uiteraard zeer relevant en we zullen ons blijven inzetten om zo veel mogelijk jongeren naar de voorstelling te brengen', aldus producent Robin de Levita.

De theatervoorstelling werd eerder al diverse keren verlengd vanwege het grote succes.