Start van hoofdcontent

Stad

nl

Susanna Boon (51) al week vermist: 'We hebben het niet meer'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 april 2016, 15.37 uur

Sinds een week is de 51-jarige Susanna Boon vermist. Ze vertrok op donderdagavond 7 januari vanuit een woning aan de Jacob van Lennepstraat in Oud-West. Daarna werd er niets meer van haar vernomen. Haar moeder is ten einde raad.

Waarschijnlijk verliet de moeder van twee kinderen behoorlijk aangeschoten en verward de woning. Ze nam haar telefoon niet mee en ook haar pinpas liet ze thuis. Ze had alleen wat kleingeld bij haar. Verder ook geen andere spullen als schone kleren. Haar familie maakt zich intussen grote zorgen. 'Ik wil dat iedereen het weet dat m'n kind weg is. En wie er dan ook iets kan weten, gezien hebben, laat ze de politie bellen', zegt mevrouw Heijer, de bezorgde moeder van Susanna.

Zorgzaam
Volgens Susanna's moeder is ze een zorgzaam type: 'Ze heeft tien jaar gewerkt op de kinderboerderij in Westerpark. Ze is introvert. Ze houdt meer van beesten dan van mensen. Ze is ook op zichzelf, ze maakt niet zo gauw vrienden. Maar het is een lieve, gevoelige meid.'

Veel aandacht
De vrees bestaat dat Susanna haarzelf iets heeft aangedaan. 'Dat heeft haar vader ook gedaan.' Er is de afgelopen week veel geflyerd en op social media is er veel aandacht voor de vermissing. Ook zijn de politie en opvangcentra voor daklozen op de hoogte gebracht. Mevrouw Heijer heeft nog een boodschap voor haar vermiste dochter: 'Voor Suzanne wil ik zeggen: lieverd, als je er nog bent. Ga naar het eerste, het beste politiebureau of ziekenhuis. Maar laat wat van je horen. Laat ons niet zo verder gaan. Alsjeblieft, kind. We hebben het niet meer.'

Signalement
Susanna Boon is een donkerblonde vrouw 1.65 meter lang en weegt 64 kilo. Ze heeft een tattoo van een spin op haar rechter bovenarm. Op de avond van de verdwijning droeg ze een houthakkershemd met daaronder een zwart t-shirt. Ook droeg ze een donkere trainingsbroek en rode Dr. Martens schoenen, een turquoise ketting en een zwarte jas met capuchon. Mensen die haar hebben gezien wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of bij nood via 112.