Start van hoofdcontent

Ajax

nl

KNVB over oerwoudgeluiden ADO: Bazoer en Ajax hadden van veld mogen stappen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 januari 2016, 18.40 uur

Minutenlang klonken tijdens de voetbalwedstrijd ADO-Ajax gisteren oerwoudgeluiden, wanneer Ajacied Riechedly Bazoer aan de bal was. De KNVB zegt nu dat zij Bazoer en Ajax volledig gesteund zouden hebben, als ze van het veld gestapt waren.

'Als zij hadden getoond dit niet te pikken, zouden ze niet door de KNVB worden aangepakt, maar juist in alle opzichten zijn gesteund', zegt KNVB-directeur operationele zaken Gijs de Jong tegen De Telegraaf. Overigens had ook scheidsrechter Pol van Boekel de ploegen van het veld mogen halen, ondanks het feit de beslissing voor het stilleggen van een wedstrijd officieel ligt bij de thuisclub. Bazoer, Ajax en Van Boekel hadden aldus De Jong 'dwars tegen alle protocollen in mogen gaan'.

Lees ook: 'Als je ziet hoe Riechedly er mee omgaat, dat is heel sterk'

Thuisclub ADO Den Haag besloot de wedstrijd niet stil te leggen. De Jong zegt de beslissing te begrijpen, maar had het toch liever anders gezien. 'Zo’n besluit is vanwege allerlei veiligheidsredenen moeilijk. Maar in dit geval had heel duidelijk moeten worden gemaakt dat er een grens is overschreden en niet zo’n klein beetje ook.'

Overigens liet de KNVB meteen na de wedstrijd al weten dat de rapportages over de oerwoudgeluiden voorgelegd gaan worden aan de aanklager betaald voetbal.