Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Harde kern ADO biedt gekwetste Bazoer bos bloemen aan

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 januari 2016, 15.10 uur

Beschaamd over de discriminerende uitlatingen van andere 'supporters' heeft de harde kern van ADO Den Haag middenvelder Riechedly Bazoer van Ajax een bloemetje gestuurd. Daarbij zat ook een excuusbrief.

Het bosje geel/groene bloemen werd deze week bezorgd bij AT5 met het vriendelijke verzoek of onze redactie langs wilde gaan op De Toekomst. Dat deden we vanmiddag, maar Bazoer nam de bloemen niet zelf in ontvangst. Een medewerker van Ajax kreeg de bloemen overhandigd, maar wilde niet (nog eens) op de kwestie ingaan. Ajax laat weten het onderwerp graag af te willen sluiten.

Lees ook: Bazoer: 'Ik snap niet dat er nog racisme kan zijn'

De aangifte van Ajax tegen de supporters die racistische geluiden hebben gemaakt, blijft ook gewoon staan. ADO identificeerde tot nu toe 22 daders. Die kregen een stadionverbod en mogen per direct geen uit- of thuiswedstrijden van ADO meer bezoeken. Ook moeten zij opdraaien voor de eventuele financiële schade die ADO oploopt.

Of we ff namens supporters midden noord #ado deze bloemen en brief aan #bazoer willen geven. #adoaja #at5 #ajax pic.twitter.com/az1r3NMS1U

— jasper (@javans73) 22 januari 2016

De volledige tekst luidt:

Beste Riechedly,

Namens een groot deel van de supporters van Midden-Noord willen wij onze excuses aanbieden. Een deel van de 'supporters' heeft zich van zijn slechtste kant laten zien.

Wij kunnen deze uitlatingen echt niet begrijpen. De helft van onze selectie bestaat uit spelers met een donkere huidskleur en zelfs onze trainer is geboren in Suriname.

Wij hopen dat dit jou niet nogmaals overkomt en dat je onze excuses wilt accepteren.

Tevens hopen wij dat deze geluiden nergens meer in Nederland te horen zullen zijn, bij welke sport dan ook.

Wij hopen dat de bos bloemen een mooi plekje krijgt in je huis en tevens wensen wij je nog veel succes toe tijdens je voetbalcarrière.