Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zieke Nathaniël (2) groots onthaald op Schiphol

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 januari 2016, 18.50 uur

De 2-jarige Nathaniël Roggeveld is vanmorgen aangekomen op Schiphol. Het jongetje leed aan Neuroblastoom, een tumor van het zenuwstelsel, en werd de afgelopen 7 maanden succesvol behandeld in Philadelphia. Ajax-fans van de F-side zamelden geld in voor de behandeling en wachtten hem vandaag ook massaal op.

Lees ook: Doodzieke Nathaniël (2) op weg naar de VS

Bijna zeven maanden lang was Nathaniël in Amerika voor zijn behandeling tegen een agressieve vorm van kinderkanker. Vrienden, familie en kennissen stonden te wachten om de peuter een warm onthaal te geven. 

'Het is ontzettend zwaar geweest, maar de resultaten zijn goed. Daar doen we het voor', reageert moeder Victoria. 'We zijn zo gelukkig en blij dat het kind genezen is. Dat god hem genezen heeft', zegt zijn grootmoeder.

De overlevingskansen zijn nu gegroeid van 40 naar 60 procent. De gigantische tumor in zijn buik is nu hopelijk voorgoed verdwenen.  De goede afloop is ook te danken aan de Ajax-supporters. Zij zamelden geld in voor de dure behandeling die niet vergoed werd. Ze haalden 100.000 euro op.