Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rector Amsterdams Lyceum: 'Melding van een bom onder de school'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 januari 2016, 19.20 uur

Vanochtend zijn er enkele dreigingsmeldingen binnengekomen bij de autoriteiten, dit meldde burgemeester Van der Laan in de commissie Algemene Zaken. De dreiging had een terroristisch karakter.

Na de melding is driehoek bestaande uit burgemeester, politie en justitie bij elkaar gekomen voor overleg. Vervolgens is de dreiging afgeschaald.

De politie was vanochtend aanwezig bij het Montessori Lyceum Amsterdam (MLA) aan de Hobbemakade, de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert en bij het Amsterdams Lyceum op het Valeriusplein. Dit had met de terroristische dreiging te maken. De gemeente spreekt dus over enkele meldingen, maar wat de meldingen precies inhielden is niet bekend.

Bij het Amsterdams Lyceum kwam een melding binnen dat er een bom onder het gebouw zou liggen. Dit zegt de rector van de school, Roel Schoonveld, tegen AT5. 'Als je ons gebouw kent weet je dat dat lastig is, zo'n bom plaatsen. We namen de melding niet al te serieus en zijn gewoon doorgegaan met de lessen. Dat de mensen zo in paniek zijn, komt door "Parijs"', zegt Schoonveld.

Lees ook: Rector: 'We werden gebeld door iets dat op een computerstemmetje leek'