Start van hoofdcontent

Stad

nl

Uitgemergelde pup Homer loopt weer vrolijk rond

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 januari 2016, 19.11 uur

Hij is broodmager, te klein, loopt krom en zit onder de schurft. Er mankeert van alles aan het verwaarloosde hondje Homer, maar zijn verzorgers tonen zich voorzichtig optimistisch. Het gaat namelijk al stukken beter met de uitgemergelde pup sinds hij woensdag werd afgegeven bij Dierenasiel Amsterdam.

Vanmiddag liep Homer zelfs geheel zelfstandig rond. Daar hadden medewerkers van Dierenopvang Amsterdam eerder niet veel vertrouwen in. Er werd serieus gevreesd voor het leven van Homer. 'Maar hij heeft de nacht overleefd. En nu begint meneer zelfs alweer praatjes te krijgen'.

Lees ook: Uitgemergelde Homer zwierf toch niet dagenlang door Osdorp

'Het is echt een zielenpoot', zegt zijn verzorger over de mankementen van Homer. 'Hij moet naar de orthopeed, hij moet naar de fysio, we moeten naar z'n maag-darm problemen kijken, we moeten zijn huid goed maken. We moeten nog heel wat met hem doen'. Voor het herstel van de hond is 3.000 euro bijeengebracht.

En toch is Homer erg gewild. 'We hebben meer dan honderd mensen die Homer willen adopteren, maar dat is nog niet aan de orde. We moeten nog kijken hoe hij zich gaat ontwikkelen, wat voor baasje hij nodig heeft'.

Lees ook: Uitgemergelde hond strompelt vijf dagen hulpeloos door Osdorp

Bekijk hierboven onze reportage over het hondje Homer.

Dierenambulance Amsterdam