Start van hoofdcontent

Stad

nl

Broer zoekt vermiste Brit: 'Hij is een ervaren reiziger'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 januari 2016, 22.29 uur

De broer van de vermiste Brit Richard Cole is in de stad om hem te zoeken. Hij probeert de gangen van Richard - die voor het laatst op het Thorbeckeplein is gezien - na te gaan.

Sinds kwart over drie in de nacht van zondag op maandag is er geen contact meer met hem geweest. Gisterochtend kwam Lee Thornhill, de broer van Richard Cole, aan in Nederland. Met zijn vriendin hangt hij posters op rond de laatste plek waar zijn broer is gezien. 

Bij de politie bekeek hij beelden van de camera's op het plein. 'Richard was alleen. Hij stak de straat schuin over', vertelt Lee. 'Hij struikelde een beetje, maar niet zo erg dat hij niet meer kon lopen. Daarna verdween hij uit beeld. Het laatste punt is de hoek van het Thorbeckeplein.' 

Lees ook: Ernstige zorgen bij familie vermiste Brit

Zondag op maandagnacht sprak Richard - die hier op doorreis was en verbleef bij een Airbnb-adres in West - nog meerdere malen met zijn vriendin. Hij vertelde haar dat hij wat jongens had leren kennen en wat met hen ging drinken. Om kwart over drie was er voor het laatst contact. 

Lee vertelt dat zijn broer hield van reizen. 'Hij is een ervaren reiziger, maar hield altijd contact met het thuisfront, veel met zijn vriendin. Hij houdt van leuke dingen, kan met iedereen overweg, is nooit agressief. Waar hij is? Er zijn een miljoen mogelijkheden.' 

Beveiligingscamera's
Thornhill heeft bewoners van de Herengracht gevraagd om beelden van hun beveiligingscamera's te bekijken. Ook hoopt hij dat mensen zich iets herinneren dat kan helpen bij zijn zoektocht. De politie laat weten dat er momenteel geen aanwijzingen zijn dat Richard Cole slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Wie tips heeft, kan contact opnemen met de politie.