Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gesprekken over doorstart V&D 'in eindfase'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 februari 2016, 21.42 uur

De gesprekken over de toekomst van V&D zijn in de eindfase beland. De curatoren zijn nog met één partij in onderhandeling over een eventuele doorstart van de failliete warenhuisketen. Hoe lang dat nog gaat duren, is onduidelijk. Volgens RTL Z zou dit Roland Kahn zijn, oprichter van onder meer Coolcat.

De curatoren van V&D verklaarden vrijdagavond dat de gesprekken met de kandidaat-koper 'vergevorderd' zijn. Ze benadrukten daarbij echter dat er nog geen sprake is van 'zekerheid over een verkoop of doorstart van V&D'. Zo is de bankfinanciering nog niet definitief en is nog niet duidelijk of alle vestigingen die de koper wil doorstarten door de vastgoedeigenaren opnieuw voor verhuur aan V&D zullen worden aangeboden.

Jumbo
Vorige week spraken de curatoren de verwachting uit dat de overname van de restaurants van La Place door supermarktconcern Jumbo de zaak in een stroomversnelling zou brengen. Maar door die deal is wel een extra partij aan tafel gekomen, waarmee zaken moeten worden afgestemd.

De curatoren gaan er nog steeds van uit dat de deelname van Jumbo de kans op een doorstart van V&D heeft vergroot. 'Het gaat de goede kant op', verzekerde de woordvoerder. 'Maar wanneer de zaak kan worden afgerond, laat zich niet voorspellen. Zo snel mogelijk, dat blijft het doel.'

Zoveel mogelijk winkels openhouden
De partij waarmee de curatoren in gesprek zijn, is er op uit zoveel mogelijk winkels open te houden. Ook Jumbo is daarbij gebaat, omdat veel van de La Place-restaurants die het supermarktconcern overneemt, in één pand zitten met V&D.

In hoeverre dat lukt is echter ook afhankelijk van de verhuurders van de winkelpanden. Die werkten vorig jaar in meerderheid constructief mee aan een herstructurering bij V&D, maar moeten nu in sommige gevallen opnieuw over de streep worden getrokken.