Ajax verslaat Feyenoord in klassieker: 2-1

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 februari 2016, 15.25 uur

Ajax heeft de klassieker in de Arena zondag met 2-1 gewonnen.

Al na dertien minuten stond Ajax 0-1 achter dankzij een goal van Toornstra. Maar de ploeg van Frank de Boer toonde veerkracht en kwam dankzij een schitterende goal van Younes in de 21e minuut op gelijke hoogte.

In een enerverende tweede helft trok Ajax het duel vervolgens naar zich toe. Bazoer tekende in de 65e minuut met een schitterend afstandsschot voor de 2-1. Gudelj miste kort daarop nog een strafschop.

Ajax blijft door de zege verwikkeld in een spannende titelrace met PSV. Feyenoord schreef negatieve clubgeschiedenis met de zesde competitienederlaag op rij. De club is de derde plaats van de eredivisie kwijtgeraakt aan Heracles Almelo.

De 1-1 van Younes:

De gelijkmaker van Younes! In de '21 minuut. Assist: Klaassen. #ajaxfey pic.twitter.com/QfcaHIgyip