Start van hoofdcontent

Ajax

nl

UPDATE: Vermeer-pop bungelt aan touw in Arena: verdachte aangehouden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 februari 2016, 16.11 uur

Tijdens het duel met Feyenoord was in de Arena een pop van Kenneth Vermeer te zien. De pop bungelde aan een touw over de rand van een ballustrade.

Naast de pop waren in het stadion spreekkoren te horen gericht aan het adres van Vermeer. De stadionspeaker vroeg het publiek hiermee te stoppen. Ook hing er een spandoek met de tekst: 'Vermeer van godenzoon naar hoerenzoon'. 

In een reactie tegenover de NOS laat de KNVB weten 'bekend te zijn met het incident.' De bond spreekt van een 'verwerpelijke actie van een heel klein deel van de Ajax-aanhang'. Of er actie wordt ondernomen weet de KNVB nog niet. 'Het zou kunnen dat de club deze mensen zelf aanspreekt op hun gedrag'. 

Warm welkom voor Kenneth Vermeer in de Arena... #ajafey pic.twitter.com/YnK6yIL2jD

— myfootballscarves (@m_y_f_s) 7 februari 2016

UPDATE:14.43
Ajax heeft de supporter die de bewuste pop heeft opgehangen meteen in de kraag gevat. Hij krijgt een stadionverbod en het Openbaar Ministerie zal de man strafrechtelijk vervolgen. Dat meldde de directie van de club kort na afloop van de klassieker, die Ajax met 2-1 won. De directie noemde het een 'onsmakelijke' actie.

Dader pop Vermeer is aangehouden, stadionverbod en strafrechtelijk vervolgd. #Ajax doet aangifte en veroordeelt 'schandalige actie' #ajafey

— Mike Verweij (@MikeVerweij) 7 februari 2016