Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurt rouwt om doodgestoken Fatiha

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 februari 2016, 16.35 uur

Het slachtoffer van de steekpartij afgelopen donderdag in Noord is de 34-jarige Fatiha Abakhti. De vrouw werd op klaarlichte dag vlakbij de school van een van haar kinderen doodgestoken.

Fatiha woonde volgens buurtbewoners pas een jaar in Amsterdam. De steekpartij gebeurde op nog geen paar honderd meter van haar huis.  Vanaf de overkant schreeuwt een buurtbewoonster nog dat de man moet stoppen. Maar dat doet hij niet. Fatiha wordt zo ernstig toegetakeld dat ze aan haar verwondingen overlijdt.

Weinig buurtbewoners kunnen het bevatten. Een buurvrouw vertelt dat er een omgangsregeling was voor de kinderen. 'Ze woonde hier alleen met haar drie kinderen. Maar pas net, een jaar ongeveer. Daarvoor woonde ze in Almere. Haar ex kwam zo nu en dan de kinderen halen, maar hij mocht niet boven komen. Hij moest dan altijd beneden wachten.'

Bedreigd
Op de avond van de moord kwamen buurtbewoners bij elkaar om troost te zoeken. Toen al verklaarde een vrouw dat Fatiha drie dagen voor de dodelijke steekpartij al was bedreigd. 'Hij zei tegen haar dat hij haar dood zou maken'.

Fatiha laat een dochter en twee zoontjes na. Zij worden opgevangen door familie. De verdachte is de 36-jarige ex-man van Fatiha uit Almere. Hij werd donderdagmiddag opgepakt en blijft voorlopig vastzitten.