Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Riedewald breekt enkel, seizoen voorbij

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 februari 2016, 16.44 uur

Jairo Riedewald kan de komende drie tot vier maanden niet in actie komen voor Ajax. Hij blijkt in de wedstrijd tegen Feyenoord zijn enkel gebroken te hebben.

Riedewald raakte al snel na de aftrap geblesseerd toen hij de bal wilde raken, maar per ongeluk in de grond trapte. Bij een onderzoek in het ziekenhuis vandaag kwam de enkelbreuk aan het licht. Het seizoen van Riedewald is daarmee vroegtijdig tot een einde gekomen. Dit is opnieuw een tegenslag voor Frank de Boer die het de komende maanden ook al moet doen zonder Kenny Tete die drie maanden moet toekijken met een gescheurde enkelband.

Riedewald wordt later deze week geopereerd en is daarna drie tot vier maanden uitgeschakeld. 
Riedewald en Tete begonnen voortvarend aan het seizoen en veroverden een basisplaats bij Ajax. Ze debuteerden vervolgens ook voor het Nederlands elftal. Trainer Frank de Boer liet zondag Nick Viergever invallen voor Riedewald.

Joël Veltman voetbalde tegen Feyenoord op de positie van Tete. Zo kwam er een plaats vrij voor Mike van der Hoorn in het centrum van de defensie. Trainer De Boer heeft met Ricardo van Rhijn nog een ander alternatief voor de positie rechts in de defensie voorhanden.