Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM eist 4 jaar tegen Flip S. in zaak 'coke-killer'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 februari 2016, 16.19 uur

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag vrijspraak geëist in bijna alle zaken waar de vermeende 'coke-killer' Flip S. aan werd gelinkt. Voor de drie onwel geworden toeristen eiste justitie vier jaar met aftrek van voorarrest.

De officier van justitie vertelde dat er te weinig bewijs is om Flip S. in verband te brengen met de andere slachtoffers, waaronder de drie doden. Het OM zegt dat S. grote en onaanvaardbare risico's heeft genomen door drugs te kopen van een onbekende. 'Zeker als je je beseft dat er kort daarvoor drie personen zijn overleden aan witte heroïne', aldus de officier. Ook zegt justitie het onbegrijpelijk te vinden dat S. geen medewerking verleent aan het onderzoek waar de drugs vandaan komt. Hierdoor zou er een kans zijn dat de witte heroïne weer opduikt. 

Lees ook: Vermeende 'coke-killer' bekende moord op Britten eerder wél

Het OM gaat uit van poging doodslag op de drie Deense toeristen. S. zelf heeft ook bekend dat hij de drugs aan hen heeft verkocht. Daarnaast wordt Flip S. verdacht van de handel in verdovende middelen tussen september 2014 en februari 2015. Als de rechtbank meegaat in de eis van justitie moet S. nog drie jaar en twee maanden de cel in. 

Volgens de advocaat van de verdachte, wist zijn cliënt niet dat hij witte heroïne verkocht. Daar zou hij ook geen enkel belang bij hebben. 'Wat je niet wil is dat je iets verkoopt, er vervolgens ophef over ontstaat en het dan niet meer kunt verkopen', betoogde Gerald Roethof vanmiddag. En dus is er geen sprake van opzet. 'Als drugsdealer wil je niet geen aandacht. Het moet in het geniep gebeuren. Hoe meer aandacht, hoe meer politie.'

De uitspraak is over twee weken.