Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ernstige zedenzaak Wenckebachweg gefilmd door beveiligingscamera's

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 februari 2016, 22.51 uur

Wat voorafging aan de ernstige zedenzaak vlakbij de Bijlmerbajes, is eind vorige maand vastgelegd door beveiligingscamera's. De politie heeft de beelden vanavond getoond in Opsporing Verzocht.

Op de beelden is te zien hoe de verdachte expres een botsing veroorzaakt met een vrouw die komt langsgefietst. Dat gebeurde in de nacht van 27 op 28 januari aan de Wenckebachweg.

De man komt ten val en geeft aan dat hij veel pijn heeft. Als hij naar de vrouw toeloopt, grijpt hij haar vast. Op de beelden is te zien hoe hij haar vervolgens meesleurt naar de bosjes langs het spoor. Daar laat hij zijn slachtoffer 15 minuten lang seksuele handelingen verrichten.

Lees ook: Studenten bezorgd: 'Steeds minder goed leven op de Wenckebachweg'

Terwijl het seksueel misbruik plaatsvindt in de struiken, steelt een toevallige voorbijganger de fiets van de zedendelinquent. Die laatste gaat er uiteindelijk vandoor op de fiets van het slachtoffer.

Lees ook: Ernstig zedendelict vlakbij metrostation Spaklerweg

De dader is een man van ongeveer 1.80 meter lang, tussen de 25 en 30 jaar oud, met een lichtgetinte huidkleur. Hij droeg een zwarte trainingsbroek met daarop een camel-kaki kleurige jas met zwarte capuchon. De politie zoekt ook nog de gestolen fiets van het slachtoffer, een oud model damesfiets, lila van kleur. Op het frame staat met witte letters 'topmodel'.