Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verkrachter slaat toe in lift flatgebouw Slotervaart

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 februari 2016, 17.58 uur

Een vrouw is eind januari in een lift van een flatgebouw aan de Maassluisstraat in Slotervaart aangevallen en verkracht door een nog onbekende man. .

Het slachtoffer was na een avondje stappen in de nacht van 29 op 30 januari op weg naar haar woning. Toen zij rond 05.00 uur de lift instapte, werd ze hardhandig aangevallen en verkracht. 'Het gaat om een hele kleine lift, een hele smalle ruimte, ze kon geen kant op', vertelt woordvoerder Rob van der Veen in Bureau 020. 'Ze kon zich nauwelijks verweren, er is behoorlijk grof geweld gebruikt.'

De lift zet zich op een gegeven moment in beweging en komt tot stilstand op de zesde verdieping, daar gaat de dader er via het trappenhuis vandoor. De vrouw weet alarm te slaan bij één van de woningen op de etage. De dader lijkt de weg te weten in het gebouw, de politie vermoedt dat hij zich mogelijk vaker heeft opgehouden in het gebouw. 

Signalement
Van de dader is een summier signalement bekend, het gaat om een slanke man met een licht getinte huidskleur. Hij sprak goed Nederlands met een buitenlandse tongval. Getuigen of mensen met meer informatie kunnen contact met de politie opnemen via 0900-8070.