Start van hoofdcontent

Stad

nl

Deze week in Bureau 020: week 6

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 februari 2016, 19.07 uur

Deze week behandelt het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 de volgende zaken.

De complete uitzending nog eens bekijken kan op AT5.nl/bureau020.

Verkrachting Maassluisstraat
In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 januari 2016 is een vrouw aangevallen en verkracht door een nog onbekende man in de liftruimte van een flat aan de Maassluisstraat. Het slachtoffer, een jonge vrouw, was die avond en nacht uit geweest en kwam rond 05.00 uur aan bij het pand waar zij woont. Op het moment dat de vrouw in de lift stapte werd zij belaagd door een man. Het slachtoffer is op zeer hardhandige wijze tot seksuele handelingen gedwongen. 

abc5media_video_0

Verkrachting Wenckebachweg 
Op de Wenckebachweg werd een meisje in de nacht van 27 op 28 januari aangerand. Het slachtoffer reed onder het tunneltje aan de Wenckebachweg door, via het fietspad richting de Bijlmerbajes. De dader reed achter haar en in de bocht reed hij direct in haar wiel, waarschijnlijk met de bedoeling haar ook naar de grond te krijgen. De vrouw wordt in de bosjes een kwartier lang gedwongen tot het verrichten van seksuele handelingen.

abc5media_video_1

Overval Action Waldenlaan
Op woensdag 3 februari heeft er rond 14.50 uur een overval plaatsgevonden op een filiaal van de Action aan de Waldenlaan. De dader kwam met een product uit de winkel naar de kassa en deed alsof hij wilde afrekenen. Hij eiste echter direct, onder bedreiging van een mes, geld van de kassamedewerker. Vervolgens ging de dader er met geld uit de kassa vandoor.

abc5media_video_2