Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politiek wil snel cashloos betalen na nieuwe overval buschauffeur

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 februari 2016, 17.15 uur

De politiek reageerde snel na het bericht over een nieuwe overval op een buschauffeur. De meeste politici pleiten voor het invoeren van cashloos betalen.

Ook D66-fractievoorzitter Jan Paternotte wil dat het kleingeld zo snel mogelijk uit de bussen verdwijnt. 'Onze buschauffeurs rijden 's avonds laat in alle uithoeken van de stad. We moeten alles doen om ze te beschermen', zegt Paternotte.

Lees ook: Buschauffeur overvallen door twee gemaskerde mannen met mes

VVD-raadslid Dilan Yesilgoz: 'We moeten snel het cashloos betalen invoeren in combinatie met andere  maatregelen. Alle middelen moeten uit de kast om wat aan de overvallen te doen. Ik verwacht dat de burgemeester met een brief komt. Anders ga ik het onderwerp zelf agenderen in de raadscommissie.' 

Lees ook: GVB is overvallen spuugzat: 'Iedereen is er kapot van, dit kan niet'

Via Twitter uitte PvdA-raadslid Sofyan Mbarki al dat het cashloos in de bussen snel ingevoerd moet worden. Stadsdeelvoorzitter van Nieuw-West, Achmed Baadoud, gastheren en -vrouwen in het openbaar vervoer.

Woensdagavond werd een buschauffeur van bus 33 door twee mannen met een mes overvallen. Hij gaf zijn tas met daar in de geldlade af. Het is de zoveelste overval van een buschauffeur in de stad.