Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer Heemstedestraat: 'Ze hadden me beter kunnen doodschieten'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 februari 2016, 01.46 uur · Foto: Foto ingestuurd via AT5 Whatsapp (06-51190938)

Diana Blog, de bejaarde Joodse vrouw die samen met haar man werd overvallen en mishandeld door twee overvallers, is zwaar getraumatiseerd.

Verslaggever Jan Roos van Geenstijl sprak Diana Blog. Haar man is er nog steeds zeer slecht aan toe, die kon niet bij het interview aanwezig zijn. 'Ze hadden mij beter kunnen doodschieten, dan had ik rust gehad. Ik heb nou geen rust meer. Mijn man roept de hele dag, Diana, Diana, Diana, terwijl ik naast hem zit. Hij is bang me te verliezen', vertelt Blog.

Lees ook: Overvallers Heemstedestraat riepen: 'Jullie vuile Joden. Nu is het van ons'

Deze week liet de advocaat van het echtpaar weten teleurgesteld te zijn in Opsporing Verzocht, omdat er niet over het antisemitische karakter van de zeer gewelddadige overval werd gesproken. Zo werd niet benoemd dat het om een Joods echtpaar ging. 'Ik weet het niet. Ik heb het niet gezien. Maar dat hadden ze wel moeten doen', zegt Blog erover. 

Ze vindt dat er steeds meer antisemitisme is in de stad. 'We kunnen beter allemaal dood zijn. Geloof me. Er heeft een gaskamer bestaan in Auschwitz. Laat ze mij er ook maar in gooien. Ik heb toch geen leven meer? Ik kan niet meer leven, eerlijk waar. Ik ben bang meneer, mijn moeder had beter katholiek kunnen zijn. Dan gebeurt er misschien niets.'