Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bussen rijden weer na werkonderbreking GVB in Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 februari 2016, 12.27 uur

Buschauffeurs in Amsterdam-Noord hebben vrijdagochtend het werk neergelegd na een reeks overvallen. Ze voelen zich onveilig. Rond kwart voor 9 reden de eerste bussen weer de remise uit.

Om 7.00 uur vond een werkoverleg met de chauffeurs en de OR plaats. 'Chauffeurs voelen zich onveilig, ze zijn bang om te rijden. We hebben begrip voor de zorgen die onze bestuurders voelen als gevolg van de overvallen. Ze zijn ongerust over de situatie en hebben daarom besloten hun werk tijdelijk neer te leggen om met elkaar en onder leiding van de vakbonden te praten', zegt een woordvoerster.

Volgens een chauffeur bij de GVB werkplaats in Noord is er een werkoverleg geweest. 'We hebben niet gestaakt.' De vakbonden en de directie van het GVB zijn in overleg gegaan over hoe nu verder.

Afgelopen weken werden meerdere buschauffeurs de dupe van overvallen. Woensdag nog werd een chauffeur in Noord met een groot mes bedreigd door twee jonge mannen met een clownsmasker. Daarop besloot het GVB per direct te stoppen met de verkoop van dagkaarten en kinderdagkaarten in de bus.